Musikk For Alle

Musikk For Alle er et prosjekt som har som mål å åpne dører for at de som har interesse for Midtøsten-kulturer skal ha mulighettil å lære, delta og være en del av kulturbevegelsene i Norge.

 

 

**********

Oslo Oriental UNG

Verksted i arabisk musikk, sang og improvisasjon for ungdom

( Oslo Oriental UNG )

 


Er du mellom 12 og 26 år og har lyst til å bruke den siste delen av sommerferien på å bli kjent med musikk fra Midtøsten og Palestina? Oslo Oriental UNG er en gratis sommerskole i arabisk musikk som gir deg muligheten til å møte andre unge musikere fra hele byen!

I årets Oslo Oriental UNG skal vi fokusere på musikkulturen fra Palestina, hvor det spilles flere typer musikk som har inspirert mange musikere fra Norge og resten av verden. Vi skal lære sanger som er sunget av Rim Banna, som ble utgitt av KKV i Norge, samt andre tradisjonelle låter. I tillegg skal vi utforske improvisasjonsteknikker og standard musikkstykker fra den arabiske verden.

Når: mandag 12 august - torsdag 15. august kl 11.00-15.00
Sted: Popsenteret & Øvingshotellet i Oslo
Meld deg på her: (Til skjema)

Kurset er GRATIS, og passer best for deg som vil synge, eller har spilt en stund. 

Gjennom improvisasjon og presentasjon av det arabiske musikksystemet maqam, blir du kjent med nye skalaer, fraseringer og lydbilder. Du trenger ikke kjennskap til arabisk musikk fra før. Instruktørene er erfarne musikere fra Oslo Orientalske Orkester. 

Sommerskolen avsluttes med en visning av alt vi har lært. I tillegg blir det to konserter med Oslo Orientalske Orkester i Oslo senere. 
Ble du nysgjerrig? Da er dette noe for deg! Meld deg på innen 05. august. (begrenset antall plasser)
 
**********

 

 

Instruktører: 
Safaa Al-Saadi - perkusjon 
Inger Hannisdal – strykeinstrumenter 
Mathilde Grooss Viddal - blåseinstrumenter 
Saleh Mahfoud - vokal/kor 
 

Om Oslo Orientalske Orkester: 

Oslo Orientalske Orkester har som mål å representere, utvikle og integrere musikk fra Midtøsten i Norge. Dette vil ensemblet gjøre gjennom egne konserter og oppsøkende virksomhet der utøverne blant annet vil tilby undervisning i arabiske musikktradisjoner. Ikke minst har vi som mål å bygge broer mellom kunstnere, så de kan jobbe sammen og spille konserter som skal berike det musikalske og kulturelle mangfoldet i Norge. 
Vi jobber for å styrke en variert norsk musikkscene, slik at folk med ulik bakgrunn kan finne musikk og kultur de kan kjenne seg igjen i. Dette vil igjen bidra til å løfte fram noe av rikdommen fra musikktradisjonene fra Midtøsten, og bidra til at mennesker kan kjenne  
større tilhørighet i Norge - selv om man er langt hjemmefra. 
 

Om Samspill:  

Samspill er en interesseorganisasjon for internasjonale tradisjonsmusikere, samt utøvere av globale kunstuttrykk fra hele verden – i Norge. Samspill ble etablert i 1998, med et felles ønske om flere spillesteder, større anerkjennelse og like rettigheter for musikere  
med annen kulturell bakgrunn.

 

About

Oslo Oriental

Oslo Oriental er et paraplyprosjekt for både DIWAN KulturkollektivetOslo Orientalske Orkester, Musikk For Alle.

I Oslo Oriental fokuserer vi på å integrere Midtøstens kunstkulturer som en del av den samtids norske kulturen.

MIDDELHAVSFESTIVALEN

Middelhavsfestivalen

14 oktober på Riksscenen

MIDDELHAVS-FESTIVALEN: 
ZAHIRA RBATIA (MAR), 
BABA JALIL (ALG/FR),
INGRID JASMIN & JESÚS MORENTE (ES/NO),
 MAJÃZ (SYR/NO), 
ANNA BERENTINA RØE MED OLA ERLIEN (GR/NO) 
DJ NEFERTITI (SOM)

Velkommen til en kveld viet musikk, dans og mat fra land rundt Middelhavets kyst! 

Middelhavet forener kulturer fra Sør-Europa, Midtøsten og Nord-Afrika med et stort mangfold av rytmer, toner og smaker. Nå inviterer kulturkollektivet Diwan og Riksscenen til en helaftens oppdagelsesreise i regionen! Her fylles Riksscenen med duftende matboder, danseinnslag med mage- og folkedans. Og et fantastisk konsertprogram med gnawa, flamenco, dabke og artister som MAJAZ, Zahira Rbatia og Ingrid Jasmin (NO/ES) på plakaten. Kvelden ender i fest med DJ Nefertiti!

Musikk For alle

Støttekonsert for jordskjelvrammede i Tyrkia og Syria // Cosmopolite

I Tyrkia og Syria har det i februar utspilt seg en humanitær katastrofe. Det kraftigste jordskjelvet på 100 år har gjort 1,5 millioner mennesker hjemløse og minst en halv million nye boliger må bygges. Enda mer prekært er det umiddelbare behovet for livreddende hjelp, vann, mat, klær og medisiner. 

Både i Tyrkia og i Syria pågår det et intenst arbeid for å redde liv og for å finne mennesker som fortsatt er innestengt i ruiner. Jordskjelvkatastrofen er den største i Tyrkias historie, sier FNs representant for utviklingsprogram i Tyrkia. 

I samarbeid med Cosmopolite, Nasjonal Jazzscene, Verdensfolk og Interkultur arrangerer vi 22.mars en støttekonsert og presenterer et bredt utvalg artister som samles for å vise solidaritet og samle inn penger til livsviktig redningsarbeid.

EVENT

Events

Latest News

Memories

Join our mailing list for the latest news