Eid i Norge!! 


Al Fitr Eid, også kjent som Eid al-Fitr eller ganske enkelt Eid, er en viktig religiøs høytid som feires av muslimer over hele verden. Det markerer slutten på Ramadan, den hellige fastemåneden, og er en tid for bønn, fest og tilbringe tid med familie og venner.

Kulturelt mangfold er en viktig del av det menneskelige samfunn. Det er en refleksjon av ulike trosoppfatninger, tradisjoner og skikker som har utviklet seg gjennom århundrer av menneskets historie. Feiringen av våre religiøse tradisjoner er en integrert del av kulturelt mangfold. Religiøse festivaler og feiringer gir oss en mulighet til å komme sammen som et fellesskap, for å feire våre felles verdier og å lære mer om hverandres tro og praksis.

Retten til å feire våre religioner er en grunnleggende menneskerettighet. Det er nedfelt i Verdenserklæringen om menneskerettigheter og er anerkjent av de fleste land rundt om i verden. Retten til religionsfrihet inkluderer retten til å tilbe, til å uttrykke vår tro og til å feire våre religiøse høytider og høytider. Denne retten er ikke bare viktig for enkeltpersoner, men er også avgjørende for bevaring og fremme av kulturelt mangfold.

Kulturelt mangfold og feiringen av våre religioner er avgjørende for berikelsen av våre lokalsamfunn. De lar oss lære om og sette pris på ulike kulturer, bygge broer av forståelse og respekt, og fremme toleranse og aksept. Å feire våre religiøse tradisjoner kan også hjelpe oss til å koble oss til vår fortid og opprettholde en følelse av identitet og tilhørighet.

Dessverre er kulturelt mangfold og retten til å feire våre religioner ofte truet. Diskriminering, intoleranse og vold kan gjøre det vanskelig for enkeltpersoner og lokalsamfunn å feire sine tradisjoner og å uttrykke sin tro fritt. Det er viktig at vi jobber sammen for å fremme kulturelt mangfold og for å beskytte retten til å feire våre religioner.

Det er ikke noe tvil på at kulturelt mangfold og retten til å feire våre religioner er grunnleggende for det menneskelige samfunn. De lar oss feire våre felles verdier, sette pris på og lære av ulike kulturer og fremme toleranse og aksept. Det er vårt ansvar som individer og som samfunn å beskytte og fremme disse essensielle aspektene ved vår felles menneskelige arv.

Vi er glade for å kunngjøre at vi arrangerer tre spennende arrangementer i tre forskjellige byer i Norge for å feire Fitr Eid-feiringen 21-22-23 april.
disse arrangementene er i samarbeid med Interkultur, Eid for alle Bodø, og Eid, Joy and More Festival Trondheim. Dette kommer til å bli en uforglemmelig opplevelse for alle, fylt med moro og underholdning.
Vår lineup inneholder noen av de mest talentfulle og populære artistene fra Norge og rundt om i verden. Konsertene vil finne sted i tre ikoniske lokaler, hver med sin unike atmosfære og sjarm. Vi har ikke spart krefter på å sikre at hver detalj er tatt vare på for å skape en minneverdig og hyggelig opplevelse for alle.
Vi tror at musikk er et universelt språk som kan bringe mennesker sammen, uavhengig av bakgrunn eller tro. Vårt mål er å skape en festlig atmosfære som gjenspeiler gleden og gleden ved Fitr Eid-festivalen, og vi er sikre på at våre konserter vil nå dette målet.
Så bli med oss og feir Fitr Eid med tre fantastiske konserter i tre pulserende byer i Norge. Det kommer til å bli knallbra!

Dialogkonsert med NorgesENSEMBLET og Saleh Mahfoud 

31. mars kl. 18:00 i Holmlia kirke 

Et elitelag av verdensmusikere fra ulike tradisjoner møtes til musikalsk dialog.


Velkommen til en festkveld hvor musikk fra Midtøsten, Europa og Norge smeltes sammen av topp folkemusikere fra ulike land, tradisjoner og kulturer.
 

Til denne kvelden har den Syriske musikeren og produsenten Saleh Mahfoud samlet noen av sine favorittmusikere fra ulike musikktradisjoner for å skape grenseløs musikalsk magi. 

Ikke gå glipp av noe som garantert blir en unik konsert og kulturopplevelse! 

Underveis blir det også litt samtale og refleksjon fra noen av musikerne om kulturdialog og musikk som et felles verdensspråk. 

Etter konserten inviterer nettverket «Fremtiden bor hos oss» til videre samtale i menighetssalen om dialog, mangfold, kultur og samhandling. 

Artister og musikere 

Saleh Mahfoud, kanun og vokal 
Øyonn Groven Myhren, lyre og vokal 
Rola Srour, vokal 
Mathilde Grooss Viddal, klarinett 
Helga Myhr, hardingfele og vokal 
Jo Skaansar, bass 
Khaled Habeeb, oud 
Jonas Cambien, melodica/synth og altsax 
Hans Olav Baden, kirkeorgel

Gratis inngang

Lansering av DIWAN i Riksscenen 


                  DIWAN: EN HELAFTEN I MIDT-ØSTENS TEGN PREGET AV SANG, POESI OG VENNSKAP - ديوان 

Velkommen til kick-off på en ny serie kunstnerisk-sosiale arrangementer! I Syria og Jemen er Al-Diwan navnet på den vakreste delen av huset, der gjestene tas imot og underholdes. Blant poeter er Diwan en bok der dikt er samlet. På Riksscenen skal Diwan være en møteplass for folk fra ulike kulturelle bakgrunner, der alle er velkomne til å delta. 

مرحبًا بكم في ديوان, انطلاق سلسلة جديدة من الأحداث الفنية الاجتماعية التي ستقام في أوسلو والنروج 
ديوان - التجمع الشرق الأوسطي - النرويجي للفنون و الأدب