MUSIKK FOR ALLE

Musikk For Alle

Musikk For Alle er et prosjekt som har som mål å åpne dører for at de som har interesse for Midtøsten-kulturer skal ha mulighettil å lære, delta og være en del av kulturbevegelsene i Norge.

 

 

**********

Oslo Oriental UNG

Verksted i arabisk musikk, sang og improvisasjon for ungdom

( Oslo Oriental UNG )

 

 


Er du mellom 12 og 26 år og har lyst til å bruke den siste delen av sommerferien på å bli kjent med musikk fra Midtøsten og Palestina? Oslo Oriental UNG er en gratis sommerskole i arabisk musikk som gir deg muligheten til å møte andre unge musikere fra hele byen!

I årets Oslo Oriental UNG skal vi fokusere på musikkulturen fra Palestina, hvor det spilles flere typer musikk som har inspirert mange musikere fra Norge og resten av verden. Vi skal lære sanger som er sunget av Rim Banna, som ble utgitt av KKV i Norge, samt andre tradisjonelle låter. I tillegg skal vi utforske improvisasjonsteknikker og standard musikkstykker fra den arabiske verden.

Når: mandag 12. - torsdag 15. august kl 11.00-15.00 
Sted: Popsenteret i Oslo 
Meld deg på her: (Til skjema


Kurset er GRATIS, og passer best for deg som vil synge, eller har spilt en stund. 

Gjennom improvisasjon og presentasjon av det arabiske musikksystemet maqam, blir du kjent med nye skalaer, fraseringer og lydbilder. Du trenger ikke kjennskap til arabisk musikk fra før. Instruktørene er erfarne musikere fra Oslo Orientalske Orkester

Sommerskolen avsluttes med en visning av alt vi har lært. I tillegg blir det to konserter med Oslo Orientalske Orkester i Oslo senere. 
Ble du nysgjerrig? Da er dette noe for deg! Meld deg på innen 05. august. (begrenset antall plasser)


 


**********

 

 

Instruktører: 
Safaa Al-Saadi - perkusjon 
Inger Hannisdal – strykeinstrumenter 
Mathilde Grooss Viddal - blåseinstrumenter 
Saleh Mahfoud - vokal/kor 
 

Om Oslo Orientalske Orkester: 

Oslo Orientalske Orkester har som mål å representere, utvikle og integrere musikk fra Midtøsten i Norge. Dette vil ensemblet gjøre gjennom egne konserter og oppsøkende virksomhet der utøverne blant annet vil tilby undervisning i arabiske musikktradisjoner. Ikke minst har vi som mål å bygge broer mellom kunstnere, så de kan jobbe sammen og spille konserter som skal berike det musikalske og kulturelle mangfoldet i Norge. 
Vi jobber for å styrke en variert norsk musikkscene, slik at folk med ulik bakgrunn kan finne musikk og kultur de kan kjenne seg igjen i. Dette vil igjen bidra til å løfte fram noe av rikdommen fra musikktradisjonene fra Midtøsten, og bidra til at mennesker kan kjenne  
større tilhørighet i Norge - selv om man er langt hjemmefra. 
 

Om Samspill:  

Samspill er en interesseorganisasjon for internasjonale tradisjonsmusikere, samt utøvere av globale kunstuttrykk fra hele verden – i Norge. Samspill ble etablert i 1998, med et felles ønske om flere spillesteder, større anerkjennelse og like rettigheter for musikere  
med annen kulturell bakgrunn.

 

Join our mailing list for the latest news